pondělí 21. listopadu 2016

Pozvánka na OM Chanting v Terezíně.


Džai Gurudév drazí přátelé,
rádi bychom Vás pozvali, abyste se stali součástí jedinečného a zásadního projektu, který je požehnán přímo Paramahamsou Šrí Svámím Vishwanandou. Záměrem je zorganizovat OM Chantingy v bývalých koncentračních táborech, na místech nesmírného lidského utrpení za 2. světové války. Tyto OM Chantingy budou pořádány v několika zemích Evropy ve společných termínech. Účastnit se budou lidé např. v Německu, Rakousku, Polsku, v procesu jednání je i Slovensko a další země. Pokud se cítíte osloveni, nabízíme Vám možnost podpořit tento projekt i v České republice. 

Jsme velmi vděční, že se podařilo získat povolení uspořádat OM Chanting v přímo v Terezíně, který se za 2. světové války stal největším koncentračním táborem na území českých zemí. Vedení památníku Terezín nám vyšlo vstříc a umožní nám na tomto místě dne 10.12.2016 od 12:30 h zpívat posvátné ÓM v délce 45 minut.
Branami koncentračního tábora v Terezíně prošlo celkem na 140 000 mužů, žen i dětí, kteří byli v nepředstavitelně krutých podmínkách využíváni jako lidské důstojnosti zbavený zdroj pracovní síly. Přes 35 000 lidí zde zahynulo. V nejkrušnějších časech se zde mezi hradbami Velké pevnosti tísnilo asi 58 500 Židů, tehdy zde v průměru umíralo 127 lidí denně.

OM Chanting je tisíce let stará skupinová harmonizační technika, která využívá univerzální vibrace zvuku ÓM, aby poskytla transformaci a podporu všem lidem i světu. Tato technika byla navrácena zpět dnešnímu světu prostřednictvím Paramahamsy Vishwanandy. ÓM je prvotním zvukem stvoření, je zvukem s nejvyšší a nejčistší vibrací. OM Chanting transformuje negativní energii do pozitivní energie a přináší nejvyšší světlo nejen přímým účastníkům, ale zároveň pozvedá vibrace okolního prostoru až do vzdálenosti 2 km od OM Chantingového kruhu. Má velmi silný očistný potenciál všech rovin bytí, bez ohledu na vzdálenost, prostor a čas. 
Matka Serafima (Mezinárodní koordinátor OM Chantingu; Německo) během Atma Kriya Yoga retreatu v srpnu 2015 ve Shree Peetha Nilaya řekla: 

„Během OM Chantingu nás podporují vyšší bytosti. Přicházejí andělé, svatí, tibetští mniši a další. Můžeme slyšet zvony, chór, zpěvy... Tyto vyšší bytosti jsou nám ku pomoci a my všichni zase podporujeme nižší bytosti, aby mohly jít dál. Vše je propojené. Gurudží nám řekl, že "během OM Chantingu se "zaseknuté" astrální bytosti mohou osvobodit, uvolnit a jít dál." My nevíme, na kolika všech možných rovinách se věci dějí. Není to jen o fyzické rovině, kde se projevuje efekt. My to ani nemusíme vidět a vnímat." OM Chanting pomáhá zemřelým.

Drazí přátelé, pojďme společně využít tento cenný dar, který nám byl svěřen. Pojďme požehnání v podobě OM Chantingu, které Paramahamsa Vishwananda přinesl světu, uchopit způsobem, který nemá od r. 2007 kdy se OM Chanting začal šířit, obdoby. Propojme se a zpívejme společně v mnoha zemích s upřímným záměrem a láskyplnou touhou pomoci těmto místům a podílet se na prosvětlení tohoto temného období lidských dějin. Láska, kterou vložíme do záměru, to je naše role v tomto procesu. OM Chanting je prostoupen Božskou Milostí Paramahamsy Šrí Svámího Vishwanandy a Mahávatára Babajiho, jež jsou během OM Chantingu připraveni pomoci tím nejdokonalejším způsobem, jaký si omezená lidská mysl vůbec nedokáže představit. OM Chanting je založen na Bhakti, lásce a oddanosti. V lásce a oddanosti je s Milostí Mistrů vše možné!
Svámí Vishwabaladharananda je z celé události nadšený a řekl že je to krásná iniciativa, která má Jeho plnou podporu a požehnání. K OM Chantingu v Terezíně řekl: "Všechno co budete dělat, je důležité dělat ze srdce a s láskou, potom vše bude mít úspěch. Ve svém konání byste měli stát vždy stranou co se týče své osobnosti a malého já. Pokud budete takto konat, bude mít vše úspěch. Jsem velmi nadšený, že OMC bude v Terezíně."

Více informací o vzniku této aktivity se můžete dočíst také v příštím čísle OM Chantingového zpravodaje.

Ze srdce se těšíme na každého, kdo se rozhodne přijít. Vědomě spolu strávíme v předvánočním období svůj čas skutečně smysluplným způsobem. V jednotě, vnitřně naladěni na bezpodmínečnou službu, tak můžeme naplnit skutečnou podstatu adventu. 
Světlo má obrovskou moc, drobný paprsek osvítí sice jen malý kousek, ale přidají-li se k němu další, mohou společně prozářit celý náš svět...

Za tým OM Chantingu ČR s láskou 
Manjuri - zemský koordinátor OM Chantingu ČR
Umrathi - zástupce zemského koordinátora OM Chantingu ČR

DŮLEŽITÉ INFORMACE:
• KDY: sobota 10.12.2016 od 12:30 h
Sraz účastníků v 12:15 h před vchodem do Památníku Terezín. Prosím přijďte včas!
• KDE: Památník Terezín, národní kulturní památka, Principova alej 304, Terezín 411 55

PROGRAM AKCE:
• 12:30 - 13:15 h - zkrácená prohlídka Památníku Terezín. 
Vstupné do Památníku Terezín je 175,- Kč. Tuto cenu si každý účastník hradí individuálně.
• 13:15 - 14:00 h - OM Chanting. 
Průvodkyně nás doprovodí do venkovních prostor Malé pevnosti, přímo na popraviště, které nám byly poskytnuty pro organizaci OM Chantingu.
• 14:00 - 14:50 h - občerstvení, sdílení po OM Chantingu v místní kavárně.
• 15:05 h - odjezd autobusu do Prahy; konec akce. 
Děkujeme za účast¨.

Praktické informace:
Na místo se snadno dostanete:
• autobusovou dopravou. Z Prahy do Terezína jede autobus ze zastávky Nádraží Holešovice v 10:30 h (příjezd do Terezína je v 11:20 h) a 11:20 h (příjezd do Terezína je v 12:00 h). Památník Terezín je několik minut chůze.
• autem. Placené parkoviště za Kč 10,-/hod. je hned u areálu Památníku.
• v Památníku Terezín jsou WC i kavárna.
• BUS nazpátek do Prahy jede 15:05 h a potom další v 16:05 h.

REGISTRACE JE NUTNÁ Z DŮVODU REZERVACE POČTU MÍST NA PROHLÍDKU PAMÁTNÍKU!
PROSÍM REGISTRUJTE SE DO 6.12.2016 ZDE: p. Michaela Kolaciová, pomocný organizátor akce, mail: michicho@centrum.cz

Žádné komentáře: