úterý 9. srpna 2016

Setkání se Svámím Vishwaanashuyanandou v Nízkých Tatrách

Džai Gurudév! 

Bhakti Marga Slovensko zorganizovala v překrásném prostředí Nízkých Tater víkendové setkání oddaných Paramahamsy Šrí Svámího Vishwanandy. 
V pátek 5. 8. 2016 odpoledne  se na místě setkala skupina čtyřiceti slovenských, českých a rakouských oddaných, aby strávila víkend společně se Svámím Vishwaanashuyanandou a Svámím Vishwabaladharanandou. 
Program začal Guru púdžou, následoval Satsang na téma vztahu Gurua a žáka, který za zpěvu bhadžanů skončil v pozdních nočních hodinách.
Sobotní program začal jadžňou k Lakšmí Nárájanovi a Guru púdžou. Po obědě následoval krásný Satsang na téma Gurugíta, při kterém oba Svámí odpovídali na hluboké otázky přítomných a sdíleli svou moudrost a cenné rady. Následovala společná vegetariánská večeře.















V neděli 3. den intenzivního duchovního programu se Svámím Vishwaanashuyanandou a Svámím Vishwabaladharanandou začal ráno abišékamem ke Guru padukám, k Lakšmí Nárájanovi a púdžou ke Kristu. V sále během obřadů, doprovázených bhadžanovou kapelou, panovala velmi silná a zároveň láskyplná energie.







Svámí Vishwaanashuyananda přivezl pro všechny účastníky krásný dárek ve formě „cestovních" paduk, osobně požehnaných Paramahamsou Vishwanandou a během odpoledního Satsangu vysvětloval význam a podstatu provádění Guru púdži k padukám a následného obdržení prasádamu (požehnaných obětin – nejčastěji jídla). Nakonec si oba Svámí těmito krásnými padukami požehnali také navzájem.




Nedělní počasí vytvořilo úžasné podmínky pro odpolední džapa procházku, jejímž cílem byla Štefánikova chata. Po přibližně 1,5 hodině vysokohorské túry jsme došli do cíle a dali si malé občerstvení v podobě místního bylinkového čaje. V nadmořské výšce 1 700 m n.m. celá skupina usedla k 45minutovému OM Chantingu, jehož úžasnou atmosféru umocňovala panenská čistota slovenských hor.





Večerní program byl zakončen Satsangem na téma Gurugíta. Svámí Vishwaanashuyananda své vyprávění prokládal konkrétními příklady, čímž všem přítomným přibližoval a vyobrazoval velikost nevídaného Mistra, jakým Paramahamsa Šrí Svámí Vishwananada je.


Celý víkend se nesl v překrásné jednotné a láskyplné atmosféře duchovní rodiny a vzájemné pospolitosti a upřímného přátelství. Oba naši Svámí byli atmosférou velmi potěšeni a po celý víkend věnovali účastníkům veškerý svůj čas, trpělivě odpovídali na dotazy duchovního i osobního charakteru, předávali a sdíleli učení Paramahamsy Vishwanandy a byli oporou všem svou láskou, citem, moudrostí, vhledem, radou a energií. Mnozí z účastníků sdíleli své nadšení a bezprostřední zážitky.








Svámí Vishwabaladharananda se dnes ráno rozloučil se Svámím Vishwaanashuyanandou, který za několik hodin nastupuje do letadla a vrací se zpět do Shree Peetha Nilaya.
Svámí Vishwaanashuyananda již za necelé tři týdny navštíví Prahu, kde Bhakti Marga Česká republika 27. a 28. srpna pořádá dvě události, jejichž součástí bude také Satsang, který bude věnován svatému písmu Šrí Gurugíta, dále posvátný očistný rituál jadžňa, Guru púdža, zpěv manter a bhadžanů, džapa procházka. K dispozici bude občerstvení a zboží z Bhakti shopu. Jste srdečně zváni, více informací o těchto událostech najdete na www.bhaktimarga.cz v sekci „kalendář událostí“.
Svámí Vishwaanashuyananda a Svámí Vishwabaladharananda budou při své návštěvě v Praze poprvé představovat dvě mimořádné knihy, jejichž vydání v českém jazyce Bhakti Marga Česká republika připravuje k příležitosti návštěvy a Daršanů Paramahamsy Šrí Svámího Vishwanandy v Praze ve dnech 23. a 24. září. 
První knihou je posvátné písmo Šrí Gurugíta s komentáři od Paramahamsy Šrí Svámího Vishwanandy. Tato kniha je studnicí moudrosti a pokladem pro bhakti jóginy, kteří se díky ní mohou seznámit s posvátným tajemstvím vztahu Gurua a jeho žáka a díky komentářům od plně realizovaného Mistra Paramahamsy Šrí Svámího Vishwanandy proniknout do samotné podstaty tohoto posvátného tajemství a učení, které odhaluje Šiva své ženě Párvatí. 
Druhá kniha v českém překladu „Rozkvět srdce“, obsahuje překrásné, autentické příběhy o Paramahamsovi Šrí Svámím Vishwanandovi od jeho rodiny a žáků, kteří sdílí své neopakovatelné zkušenosti, prožitky, zážitky a zázraky tohoto mimořádného Mistra.

Obě knihy budou poprvé k zakoupení 23. a 24. 9. 2016 na Daršanech Paramahamsy Vishwanandy v Praze a dále pak na webových stránkách Bhakti Margy ČR, v Bhakti Shopu, budou v distribuci v knihkupectví v České republice, v e-shopech na internetu, ve Shree Peetha Nilaya a na Slovensku.

V následujících dnech budeme přinášet další cenné informace o těchto krásných publikacích, včetně krátkých, inspirativních ukázek.
Satgurudéva Paramahamsa Šrí Svámí Vishwanada kí džai!



Žádné komentáře: