čtvrtek 5. května 2016

Ve stopách Mistra: Vrindávan a Džaipur 2016.



Rádi uveřejňujeme další část série "Ve stopách Mistra", z Džaipuru /Jaipur/ a Vrindávanu. Doufáme, že se k nám během dalších dnů na této cestě připojíte, jak budeme psát o městech, chrámech, a o tom nejdůležitějším, zkušenostech z cestování po Indii se Šrí Svámím Vishwanandou.


Pouť do Džaipuru a Vrindávanu byla zahájena 30. dubna, prvním "Atma Kriya Jóga Retreatem" v Indii vůbec. Bylo to vzrušujících a intenzivních několik posledních dnů, protože retreat skončil 3. května ve Vrindávanu, s účastníky poutní cesty, připravujícími se na další část cesty do Džipuru.



Níže naleznete přehled o tom, co účastníci dělali v posledních několika dnech.

30. dubna - Atma Kriya Jóga satsang a večerní návštěva chrámů Banke Bihári a Rádha Raman
1. května - Atma Kriya Jóga informační setkání / OM Chanting / AKY skupinové cvičení / kírtan / meditace na břehu řeky Jamuny
2. května - Džapa chůze / AKY skupinové cvičení v Nidhívanu / AKY informační setkání / kírtan
3. května - AKY skupinové cvičení v Orinda Kundu / Atma Kriya Jóga informační setkání / kírtan

Techniky Atma Kriya Jógy, dané Šrí Svámím Vishwanandou, jsou jedním z nejsilnějších jógových praktik, které kdy byly lidstvu dány. Pro účastníci je to, že mají možnost probudit lásku cvičením AKY na posvátných místech posvěcených Pánem Kršnou, opravdu jedinečnou příležitostí.

Atma Kriya Jóga a Vrindávan. Láska a láska. A co je Gurudží? Láska. Kterou cestu nám Gurudží ukazuje? Jen lásku.

Měli jsme po tyto tři dny úžasný AKY Retreat. Jak říká Gurudží, Atma Kriya Jóga znamená být si vědom Boha ve všech vašich konáních ve vašem životě. A Vrindávan je jedinečné místo, aby tomuto spojení pomohlo, aby pomohlo sádhakům /pozn.: praktikujícím AKY/ začít cítit AKY v jejich každodenním životě, nejen jako techniku, ale jako způsob života.

Gurudží nám vždy připomíná důležitost sanghy, důležitost toho se společně modlit, zpívat, dělat AKY... Důležitost toho být nasvícenou svící pro ostatní, sdílet to, co nám dává. Tyto retreaty jsou toho součástí a zvláštními okamžiky, pomoci účastníkům, aby se stali více vědomi vzácného daru, který máme v Atma Kriya Józe. A pokud Atma Kriya Jóga je devět forem bhakti, není lepší místo, než srdce plné lásky a oddanosti, inspirující toto v šťastných sádhacích.



Stejně jako všechno, co je s Gurudžím, AKY není o teorii, je o zkušenosti. Je o vaší osobní zkušenosti s Bohem. Majíc u toho rišiho Tulsidasanandu a celý Vrindávan k dispozici, skutečná AKY začala prosvítat skrze srdce účastníků. (Sváminí Prabhaavati, Španělsko)



Není dost slov na to, aby bylo popsáno, co člověk může cítit, když dorazí do Brindávanu /pozn.: jeden z používaných názvů tohoto města/. Jednou věcí zajisté je to, že způsobí velkou změnu ve vašem srdci!

Tyto tři dny Atma Kriya Jógy nás osvítily takovým způsobem, že na to bude vzpomínáno a bude to pociťováno v našich srdcích na věky.

Jen zmínka o některých z vrcholných okamžiků - měli jsme to štěstí kráčet tam, kde kráčel Kršna, meditovat a dělat naši kriju tam, kde tančila Rádha, vzdát naši úctu chrámům Banke Bihári a Madan Móhan, vnímat naše bosé nohy na posvátné půdě. Číst o těchto příbězích v knihách jako "Inspiration-Inspirace" je jedna věc, ale žít to, kde se to opravdu stalo, není o nic méně než zázrak.

Riši Tulsidasananda přednášel o AKY způsobem, kterým může jen málokdo. Jeho láska a bhakti pro Gurudéva a Tulsí Déví má takové rozměry, které se šíří ke každému z nás tak krásně, že to mohlo být zcela patrné pouze před samotnou Matkou v Orinda Kundu, kde Ona přebývá. Celoživotní zkušeností je ponořit se do posvátných vod Kundu Orinda Déví. Sitar sdílel svou bezmeznou radost z naší milované sádhany, což v nás vyvolalo touhu dělat víc a více každý den. (Gaura Das, Portugalsko)

Po skončení neuvěřitelných několik uplynulých dní, putování hlouběji do Atma Kriya Jógy, jsme se vydali na novou cestu, tím jak cestujeme do svatého města Džaipuru v Indii,  zahájit druhou etapu pouti se Šrí Svámím Vishwanandou. 
Zůstaňte naladěni!
---
Pokud byste se také chtěli zúčastnit pouti v Indii, nalistujte pouť do jižní Indie se Šrí Svámím Vishwanandou:  https://www.bhaktimarga.org/southindia2016 . Registrace končí 1. června 2016.

Žádné komentáře: