úterý 29. dubna 2014

Pojďme spolu najít místo pro Chrám!

Vážení přátelé,
počet českých oddaných Sri Swamiho Vishwanandy neustále roste.  Současně s tím  také rostou  OM Healingové skupiny, a následně také  počet studentů zasvěcených to technik Atma Kriya Yogy.
Většina z Vás ví, že další aktivitou Swamiho jsou také védské rituály – modlitby, pujy, yagny. Už jsme se s mnohými z Vás na toto téma bavili a postupně vzrůstá také počet těch, kteří mají aktivní zájem i o tuto oblast.
Důležitým předpokladem pro společné aktivity je zřízení a následná inaugurace 

Chrámu v České Republice


Chrámy inauguruje Sri Swami Vishwananda osobně, a tudíž, pokud by se nám tento krok povedl, tak je téměř jisté, že nás Swamiji opět navštíví, aby chrám zasvětil. Když Swami inauguruje chrám, toto místo se stane „domovem“ kde Božství skutečně přebývá, a pomáhá tak všem, kteří mají možnost toto místo navštěvovat.
Vzhledem ke koncentraci obyvatelstva, uvažujeme samozřejmě o Praze.  Tento krok má význam tehdy, když se najde dostatečný počet zájemců, kteří by chtěli chrám navštěvovat, ale také současně podporovat. Vždy se může stát, že někdo z vás nebo někdo z vašich známých nebo někdo kdo se „náhodně“ objeví,  poskytne prostor, který bude vhodný pro zřízení chrámu. Anebo se může  „zázračně“ objevit cenově výhodná nabídka. Tyto situace však nastanou, pokud budeme skutečně chtít a také pro to něco uděláme. Variant je spoustu.

Abychom vůbec měli přehled, kolik lidí by mělo zájem mit v Praze chrám – prosím každého kdo to cítí, napište na  adresu czech@bhaktimarga.org své jméno, ideálně telefonní číslo, jestli by jste chtěli pravidelně přispívat a orientačně kolik. Každý žijeme ve svých specifických podmínkách a každý máme své možnosti, vše je v pořádku.  Také jestli by jste měli zájem aktivně se starat o Božství a vést modlitby – uveďte to. 

Prosím chápejte, že mít chrám má smysl pouze tehdy, pokud nás bude dost, aby to bylo „ŽIVÉ“ místo, kde se bude pořád něco dít, které bude generovat a šířit Swamiho energii dále.


Využití takovéhoto prostoru může být  mnohostranné - pravidelné modlitby, OM-Healingy, pujy, kurzy Atma Kriya Yogy, kurzy muder, společná setkávání, čtení ze Swamiho knih Just Love,  zpívání bhajanů, oslavy všech svátků, atd. Může to být naše „základna“.
Samozřejmě – chrám může být i jinde, nejen v Praze – ale někde musíme začít! Kdyby někdo měl prostor a zájem jinde v republice, dejte mi vědět.

Jagadishen 

Žádné komentáře: