čtvrtek 2. února 2012

Na festivalu v Písku…

Minulý víkend (28. a 29. ledna 2012) Yadhava spolu se Swamim Vishwakurunandhananandou (Svami "Kuru") přednášeli na IV. ezoterickém festivalu v Písku. Festival byl organizován Inkou Čapkovou s velkou láskou a pozitivitou. Písek se nachází něco málo přes hodinu cesty od Prahy, a tak pravděpodobně také dost lidí přijelo z hlavního města. Celkově to byla víceméně malá oblastní akce v přírodě, ale o to víc příjemná a přátelská.

Yadhava a Swami Kuru v sobotu koordinovali OM Healing s asi 100 (!) zúčastněnými lidmi. Počet lidí kteří se zúčastnili byl nečekaně vysoký. Po OM Healingu byli všichni pozváni na návštěvu do Ašrámu Shree Peetha Nilaya aby se osobně setkali se Sri Svamim Vishwanandou a získali jeho požehnání.

Také byla představena voda, požehnaná Hanumanem, kterou nám dal Swami na začátku ledna, a která bude po celém světě umísťována do řek a jezer aby léčila a čistila Matku Zemi, a tak mnoho lidí přišlo s lahví na vodu aby obdrželi několik kapek požehnané vody pro smísení se svou, a pokračovali v požehnání pro jejich oblast a jejich přátele a rodinu.

O této požehnané vodě se dočtete více zde:

http://www.bhaktimarga.org/pdfs/Infinite-Blessings-Czech.pdf

V neděli ráno Yadhava a Swami Kuru v půl hodině představili úvod do Atma Kriya jogy. Později odpoledne měl Satsang, uskutečněný Swamim Kuruem ve dvou částech (každá 75 minut), opět velmi dobrou účast. Zúčastnilo se ho určitě více než 70 lidí. Jistě pomohlo, že Inca dala Swamimu Vishwanandovi (a jeho poslu) zvláštní místo v programu, který lidé obdrželi již před začátkem festivalu. Takže možná název Satsang "Mantra projekt," který informoval účastníky o významu zpívání Božího jména, byl pro mnoho z nich přitažlivý. Mantra Projekt nezahrnuje tento bod – jeden ze základních aspektů cesty oddanosti /bhakti/ - pouze teoreticky, dává účastníkům možnost ihned provádět cvičení s konkrétním a dosažitelným cílem (40 dnů cvičení), který je korunován zvláštní odměnou a zvláštním požehnáním Sri Svamiho Vishwanandy. Toto cvičení je také ideální přípravou pro lidi, kteří mají zájem jít ještě hlouběji do své sádhany (duchovní praxe) a jsou připraveni obdržet zasvěcení do Atma Kriye.

Kromě Workshopů a Satsangů měli lidé také možnost se s námi setkat na stánku, který provozovala Rohini a Swarupini (manželka Yadhavy). Kromě krásných ručně vyráběných šperků a obrazů a jiných artefaktů Swarupini, zde účastníci festivalu také mohli zakoupit množství věcí spojených s Bhakti Margou: obrázky, kalendáře, knihy, CD a DVD Sri Swami Vishwanandy, stejně jako zbožné položky jako jsou maly, yantry, vonné tyčinky, Bhakti memo hru s božstvy, apod.




Byl to úžasný víkend, těšíme se na účast v příštím roce.

Swami Vishwakurunandhanananda
-----------
V pondělí pokračoval "Mantra projekt" ve Voticích večerem, opět velmi pěkným, organizovaným Stáňou a Bhagesri, za účasti asi 25 lidí, kde se publikum také velmi zajímalo o tento projekt a polovina se ihned připojila k 40 dennímu cvičení manter.

Žádné komentáře: